Muziekstudio Stalpers 25 jaar (2017)

Vanaf september 1993 startte Maarten Stalpers als zelfstandig ondernemer zijn Muziekstudio Stalpers voor klarinet, saxofoon, theorie en bandworkshops in de kelder van muziekhandel: Koster Muziek. De praktijk werd 1 jaar later voortgezet in een kleine ruimte achter de woning in de Boxhornstraat.

De periode hiervoor is Maarten 10 jaar succesvol geweest als klarinetdocent en dirigent van twee klarinet-choirs aan de Gemeentelijke Muziek-en Balletschool van Bergen op Zoom..

In het jaar 1995 was de praktijk al uit zijn jasje gegroeid en werd er gezocht naar een aantal grotere lesruimtes. Het” Sakko pand” aan de Zuidwest Singel 202 voldeed aan de wensen van het echtpaar Stalpers en na een totale verbouwing werd dit het nieuwe onderkomen van Stalpers, gevolgd door huurlocaties aan de Ravelstraat en het Bolwerk.

Ook het aantal cursussen was uitgebreid met: Algemene Muzikale Vorming, Jazztheorie, Muziektheorie voor volwassenen en Muziek op schoot, met een 3-tal docenten: Maarten, Trudie Stalpers en Stephanie Soffers . Het aantal leerlingen (inclusief de AMV-opleiding) was inmiddels gegroeid naar 120 !!!

Vanaf 2007 liet het echtpaar Stalpers een zelf ontworpen studio bouwen achter hun huis in de Richard Holstraat 9. Deze studio moest voldoen aan alle (luxe) muziekpraktijk-wensen om zo optimaal mogelijk les te kunnen geven.

Nu, anno 2017, wordt door Maarten na 25 jaar !!, nog steeds enthousiast les gegeven in ‘zijn’ studio. Hij werkt hier met zijn nieuwe, succesvolle methode (boek) voor muziekonderwijs. Daarnaast verzorgt hij optredens, lezingen en workshops en is hij voorzitter van de stichting : Meer Mens Met Muziek. Deze ideële stichting ondersteunt  en adviseert mensen met een ziektebeeld of handicap met o.a.(aangepaste) instrumenten.  

Nu in het jaar 2017 …..25 jaar zelfstandig ! Dat moet toch gevierd worden ??!!!…………..
Maarten uitte de wens om alle (oud)leerlingen van de afgelopen 25 jaar die hem het vertrouwen hebben gegeven ,bij elkaar te brengen om dit jubileum mee te vieren !!!

Zondag 26 november van 14.30 uur-17.00 uur                           

Zaal Den Enghel Grote Markt 19 Bergen op Zoom                                                  

Geef a.u.b. per mail door of je aanwezig bent op deze dag!! maartenstalpers@home.nl / tel: 06-1503.1652